SPLOŠNI POGOJI

 

Splošni pogoji spletne trgovine MojMuffin.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Z spletno trgovino upravlja podjetje MojMoja, spletna prodaja, Anja Farčnik s.p. (v nadaljevanju ponudnik oziroma trgovina).

REGISTRACIJA UPORABNIKOV

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalci pridobijo svoje uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte , ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

VARNOST PODATKOV

MojMuffin.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

MojMuffin.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov:

ime in priimek,

e-poštni naslov,

kontaktni telefon,

naslov za dostavo in morebitni ostale naslove za dostavo,

država,

davčna številka in naziv podjetja v primeru naročila pravne osebe,

čas in datum registracije,

morebitne dodatne opombe stranke,

ter arhiv nakupov ter komunikacije s stranko.

 

Navedene osebne podatke bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje potrditve naročila, statusa naročila (obvestilo o odpremi pošiljke, podatkov za plačilo, statusa plačila, morebitno manjkajočih artiklov) in ostalo potrebno komunikacijo s stranko.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (DPD, kurirska in paketna distribucija, d.o.o.) bo upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Do svojih podatkov lahko uporabnik kadarkoli dostopa preko Mojega računa. Tam ima vpogled v svoje podatke, ki jih lahko kadarkoli tudi spremeni. Uporabnik ima tudi pravico do izbrisa svojih podatkov. Izbris podatkov se naredi na željo uporabnika, z njegovo pisno izjavo.

PONUDBA IN CENE IZDELKOV

Cene izdelkov so navedene v denarni enoti evro (€) in veljajo do preklica. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo  vnaprej določene veljavnosti.  

Kljub trudu, da bi bile cene čimbolj ažurirane in točne, se lahko zgodi, da je na strani podatek o ceni napačen. V primeru, da se cena spremeni med obdelavo naročila, se ponudnik zavezuje, da bo uporabniku ponudil odstop od nakupa ali drugo rešitev, ki bo ustrezala obema.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Vsi artikli v ponudbi so na voljo do odprodaje zalog. Ponudnik se v primeru umika ali razprodaje izdelka zavezuje pravočasno umakniti izdelek iz prodaje. Če ponudnik ne umakne izdelka iz prodaje pravočasno, je  uporabnika  dolžan o nedobavljivosti artikla obvestiti in mu ponuditi umik plačila in povrniti morebitna plačila.


POSTOPEK NAROČILA

NAČIN PLAČILA 

Spletna trgovina omogoča plačilo z gotovino ob prevzemu in plačilo po predračunu z nakazilom na račun.

Plačilo po prevzetju ‒ Plačilo izvedete kuriju ob dostavi naročila. 

Plačilo po predračunu ‒ Po oddaji naročila prejmete na vaš e-mail naslov predračun z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo. Rok veljavnosti predračuna je 7 dni od prejema. Po plačilu bo paket odposlan in z njim nimate nobenih dodatnih stroškov.

DOSTAVA 

Vsa naročila bodo odpravljena v roku dveh do treh delovnih dni po prejetju naročila v primeru plačila po povzetju,  oziroma dva do pet delovnih dni po prejetju plačila v primeru plačila po predračunu.

V primeru drugačnih dostavnih rokov (primer kolektivnega dopusta) bo pri oddaji naročila posebno obvestilo z dodanim spremenjenim časom dostave.

Ko bo naročilo odposlano, boste prejeli SMS obvestilo, na dan prejema naročila, pa boste prejeli tudi SMS kot email obvestilo o dostavi z strani naše dostavne službe.

Za dostavo paketov skrbi podjetje DPD.

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo ne glede na težo paketa se pa razlikuje glede na ceno naročila:

naročila v vrednosti 0,00€ - 9,99€ strošek dostave 4,49€

naročila v vrednosti 10,00€ - 49,99€ strošek dostave 3,49€

naročila v vrednosti nad 49,99€ - brezplačna dostava

Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti oziroma se za termin dostave dogovorite z dostavljalcem DPD-ja po telefonu.

Pri plačilu z gotovino ob prevzemu ni nobenega doplačila. 

IZDAJA RAČUNA 

Ob potrditvi naročila dobi potrošnik potrditveno obvestilo na e-mail naslov preko katerega je bilo naročilo oddano.

V primeru plačila naročila preko predračuna, bo potrošnik račun prejel ob prejetju  plačila, v primeru plačila po povzetju pa ob prejetju obvestila, da je bilo naročilo uspešno dostavljeno.

Račun bo potrošnik prejel v PDF obliki na e-mail naslov preko katerega je bilo oddano naročilo.

Potrošnik lahko račune za pretekla naročila vedno preveri v svojem uporabniškem računu  pod zavihkom Zgodovina naročil.

550

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. 

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. 

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. 

Obrazec za odstop od pogodbe po 5. odstavku b43.d člena najdete tukaj.

Kupec mora v primeru odstopa od pogodbe obvezno sporočiti odstop od pogodbe pred pošiljanjem blaga. Pošiljk z odkupnino ali brez odkupnine, brez vnaprejšnjega dogovora ne sprejemamo, prav tako ne odgovarjamo za stroške, ki bi lahko s tem nastali.

Pri pošiljanju nazaj prosimo da uporabite zaščitno embalažo, ki je bila uporabljena za dostavo izdelka k vam in vso dodatno zaščitno embalažo, ki je bila uporabljena za zapolnitev praznih prostorov. Za poškodbe izdelkov nastale zaradi nezadostne zaščite izdelkov pri pošiljanju nazaj, v primeru da izdelek do nas zaradi slabega pakiranja pride poškodovan, ne odgovarjamo. 

Podjetje ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov.

Povezava na platformo za reševanje IRPS za spletno reševanje sporov: POVEZAVA

Stvarna napaka 

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago skladno s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna: 

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila stvarna napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. 

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. 

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki ima pravico od prodajalca zahtevati, da: 

odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. 

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom 2 let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. 

Darilni bon

Darilni bon je izkazni papir, ki ga podjetje MojMoja, spletna prodaja, Anja Farčnik s.p.  izda proti plačilu v obliki listine ali v elektronski obliki.  Darilni bon je možno koristiti za nakup v spletni drogeriji MojMuffin.si ali po dogovoru za storitve, ki jih nudi podjetje MojaMoja, opisane na strani www.mojalepota.si. Cenik artiklov spletnih trgovin je objavljen v spletnih trgovinah, cene storitev pa se dogovorijo individualno. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje, razen v primeru, ko je to na bonu označeno drugače.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne.

ELEKTRONSKO OBVEŠČANJE

Vsak obiskovalec se lahko prijavi na elektronsko obveščanje. Odjava od elektronskega obveščevanja je možna kadarkoli s klikom na gumb v nogi vsakega obvestila.

Obvestila se pošiljajo enkrat tedensko. Pridobljeni e-naslovi so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, podjetje pa se zavezuje, da jih bo uporabljalo samo za namene obveščanja in jih ne bo posredovalo tretjim osebam. 

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina drogerija www.mojmuffin.si je v izključni lasti podjetja MojMoja, spletna prodaja, Anja Farčnik s.p..  Pridržujemo si vse pravice, kakršnokoli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru www.mojmuffin.si je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.

Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

PODATKI O PODJETJU

MojMoja, spletna prodaja, Anja Farčnik s.p.

Prekopa 14, 3305 Vransko

 

ID za DDV: SI51943930

Matična številka: 3640132000

Datum vpisa v Poslovni register Slovenije: 30. 10. 2009

Številka vpisa v register: 316-03-01437-2009/2

Registrski organ: Ajpes, Izpostava Celje 

Kontakt: anja@mojmuffin.si