Oddelki

Proizvajalci

Biskvitna slivova pita

Objavljeno: 27-09-2016 16:20:53
Kategorije: Recepti

V poletnih mesecih je domačega sadja običajno veliko in samo iščeš načine, kako ga porabiti.

Tale recept je eden izmed tistih enostavnih klasičnih in zelo okusnih receptov.

Pito lahko pripraviš z svežim ali zmrznjenim sadjem, uporabiš pa sadje po lastni izbiri (dober namig, da v skrinjo shraniš tudi na koščke narezano sadje, ki ga sezonsko ne moreš porabiti).

Sama sem pito pekla v septembru, ko je bila obilica domačih sliv in sem zato uporabila slive.

SESTAVINE:

300 g moke

1 pecilni prašek

200 g sladkorja

1 vanili sladkor

3 jajca

6 žlic olja

10 žlic mleka (po potrebi) 

1 navaden mali jogurt

sadje + začimbe po izbiri (jabolka in slive se odlično obnesejo z dodatkom cimeta)

PRIPOMOČKI: 

pekač za pito

Najprej stepeš jajca. Najprej 1, dodaš 2 in potem še zadnjega. Primešaš mešanico sladkorja in vanilijevega sladkorja, nato pa dodaš še olje, jogurt in na koncu pecilni prašek z moko. Preveriš konsistenco in po potrebi dodaš še malo mleka.

Če boš uporabil/a manjše sadje (maline, borovnice...) ga lahko vmešaš že sedaj in že zmešano maso vliješ v pekač, če pa boš uporabil/a večje sadje (košči jabolk, hrušk, slive) jih v maso dodaš na koncu. 

Če sadja še nisi dodal/a prej, ga dodaš sedaj. Koščke samo položiš na vrh in čisto nežno vtisneš (ne preveč, saj želiš, da bodo še vedno vidni, ko bo testo naraslo). 

Pečeš v pekaču za pito  na 180 stopinj približno 30 minut. 

Pita izpade zelo kompaktna, tako da se lahko je ali na krožniku, za "nujne" primere pa kar z rokami.

Izvrstno se prileže za zajtrk v kombinaciji s čajem ali navadnim jogurtom.

Pa dober tek!

Ti je članek zanimiv? Deli ga dalje!

Dodaj komentar

 (z http://)