Ni izdelkov
Proizvajalci
Objavljeno:
27-09-2016 16:20:53
Kategorije:
Recepti
V poletnih mesecih je domačega sadja običajno veliko in samo iščeš načine, kako ga porabiti.
Tale recept je eden izmed tistih enostavnih klasičnih in zelo okusnih receptov.
Pito lahko pripraviš z svežim ali zmrznjenim sadjem, uporabiš pa sadje po lastni izbiri (dober namig, da v skrinjo shraniš tudi na koščke narezano sadje, ki ga sezonsko ne moreš porabiti).
Sama sem pito pekla v septembru, ko je bila obilica domačih sliv in sem zato uporabila slive.
SESTAVINE:
300 g moke
1 pecilni prašek
200 g sladkorja
1 vanili sladkor
3 jajca
6 žlic olja
10 žlic mleka (po potrebi)
1 navaden mali jogurt
sadje + začimbe po izbiri (jabolka in slive se odlično obnesejo z dodatkom cimeta)
PRIPOMOČKI:
Najprej stepeš jajca. Najprej 1, dodaš 2 in potem še zadnjega. Primešaš mešanico sladkorja in vanilijevega sladkorja, nato pa dodaš še olje, jogurt in na koncu pecilni prašek z moko. Preveriš konsistenco in po potrebi dodaš še malo mleka.
Če boš uporabil/a manjše sadje (maline, borovnice...) ga lahko vmešaš že sedaj in že zmešano maso vliješ v pekač, če pa boš uporabil/a večje sadje (košči jabolk, hrušk, slive) jih v maso dodaš na koncu.
Če sadja še nisi dodal/a prej, ga dodaš sedaj. Koščke samo položiš na vrh in čisto nežno vtisneš (ne preveč, saj želiš, da bodo še vedno vidni, ko bo testo naraslo).
Pečeš v pekaču za pito na 180 stopinj približno 30 minut.
Pita izpade zelo kompaktna, tako da se lahko je ali na krožniku, za "nujne" primere pa kar z rokami.
Izvrstno se prileže za zajtrk v kombinaciji s čajem ali navadnim jogurtom.
Pa dober tek!