Oddelki

Proizvajalci

Blazno enostavni krofi iz pečice

Objavljeno: 24-01-2020 23:04:59
Kategorije: Recepti

Tale recept je res zelo enostaven.

In kar je najpomembneje - je eden izmed tistih receptov, ki vsebuje resnično same zelo enostavne sestavine, ki jih imamo skorajda vedno doma. Obisk trgovine tako odpade in tile krofi so lahko hitra rešitev za napovedane goste ali za dneve, ko si na hitro zaželite nekaj sladkega.

Kaj potrebujete za pripravo?

sestavine krofi:

2 cups navadne moke

1/3 cups sladkorja

1/3 cups rjavega sladkorja

1 zavitek pecilnega praška

1 zavitek vanilijevega sladkorja

1/2 teaspon (čajna žlička) soli

2 jajci

4 žlice zmehčanega masla

3/4 cups mleka

sestavine čokoladni preliv:

2 mali tablici čokolade + dodatek sladka smetana, olje, kokosovo maslo

posip po želji

pripomočki:

pekač za peko krofov

merilne žličke za lažje odmerjanje sestavin

dresirna vrečka za lažje prenašanje mase v pekač 

rešetka za hlajenje

Priprava: 

Pekač za krofe namaži z maslom in posuj z moko.

Prižgi pečico na 180 stopinj, nato pa se loti priprave sestavin.

Najprej v posodi zmešaj suhe sestavine.

V drugi posodi nato najprej penasto umešaj jajca, dodaj zmehčano maslo, nato mleko in na koncu še mešanico suhih sestavin.

Maso za krofe prelij v dresirno vrečko, enakomerno napolni pekač in nato za 10 minut postavi v pečico.

Ko so krofi pečeni jih še nekaj minut pusti v pekaču, nato pa prenesi na rešetko za hlajenje, da se ohladijo do konca.

Medtem se že lahko lotiš priprave čokoladnega preliva.

Sama sem uporabila kar navadno mlečno čokolado v katero sem dodala žičko kokosovega masla.

Bilo je noro okusno z izredno prijetnim vonjem po kokosu, ampak malce preveč tekoče.

Ampak ker so bile male rokice, ki so pomagale pri peki že preveč neučakane, nisem dodajala dodatne čokolade, ampak preprosto namočila krofke, saj sem vedela, da jih za shranjevanje ne bo nič ostalo.

Če se podobno zgodi vam, enostavno dodajte več čokolade (ali pa čokolade v prahu), da preliv zgostite.

Če pri roki nimate kokosovega masla, lahko uporabite tudi navadno olje ali smetano.

Masa zadostuje za 12 klasično velikih krofov (2 pekača po 6 krofov).

Dober tek želimo!

Ti je članek zanimiv? Deli ga dalje!

Dodaj komentar

 (z http://)