Oddelki

Proizvajalci

Čokoladni kozarčki v obliki srca

Objavljeno: 18-01-2018 16:43:05
Kategorije: Recepti

Hitro narejena sladica, ki bo navdušila s svojim izgledom.

Čokoladni kozarčki v obliki srca.

Sama sem jih preprosto napolnila zgolj s sladko smetano in svežimi jagodami, sami pa jih lahko napolnite povsem po svojih željah.

Namesto čokoladnih kozarčkov, lahko naredite tudi ledene kozarčke s polnilom po svoji izbiri - ledeni kozarčki s kakšno posebno pijačo, čokoladno ledeni kozarčki, ki jih potem napolnite z raznimi dodatki, lahko pa jih uporabite tudi pri peki in v njih spečete biskvitke, ki jih napolnite po svojih željah.

Pekač je bil pri meni stestiran samo za izdelavo čokoladnih kozarčkov, zato vam tukaj dodajam svoj recept. 

Ko pekač preizkusim še drugače, bom seveda dodala še druge recepte.

Pripomočki za pripravo: 

silikonski modelček za pripravo kozarčkov

sama sem uporabila tale modelček, lahko pa uporabite tudi kakšen drug modelček za pripravo čokoladnih posodic.

Meni osebno je zelo priročen in uporaben tudi tale ali tale kockast v primeru, da si želite bolj modne oblike. 

V primeru uporabe drugih modelčkov prilagodi uporabo čokolade - vsaj zadnji modelček je občutno manjši, tako da lahko uporabiš količinsko polovico manj čokolade, da ne bo preveč ostanka. 

termometer za merjenje temperature

sama sem uporabila tega.

Za pripravo 6 čokoladnih posodic potrebuješ: 

600 g čokolade (sama sem uporabila Sparovo kuverturo).

https://www.mojmuffin.si/50-valentinovo

Čokolado sem nasekljala na drobne koščke.

2/3 čokolade sem stopila nad vodno kopeljo in ko je leta dosegla temperaturo 46-48 stopinj (temperaturo sem ves čas merila s kuhinjskim termometrom), sem posodo odstavila in vanjo primešala še preostalo 1/3 čokolade. 

Med mešanjem sem čokolado hladila vse dokler ni dosegla 25-26 stopinj celzija in jo potem ponovno segrela nad vodnjo kopeljo do 31 stopinj celzija.

Pri tej temperaturi sem čokolado vlila v dobro očiščen modelček in nato pustila, da se je čez noč v modelčku ohladila in utrdila. 

Zjutraj sem kozarčke previdno odstranila iz modelčka in napolnila s koščki jagod in smetano.

Ti je članek zanimiv? Deli ga dalje!

Dodaj komentar

 (z http://)