Ni izdelkov
Proizvajalci
Objavljeno:
15-11-2019 13:34:39
Kategorije:
Recepti
Še en recept, pri katerem lahko tehtnico mirno pospravite stran.
Potrebujete samo merilne žličke.
Recept je hiter, enostaven in popoln za porabiti kakšen fine zrele banane, ki so vam ostale.
Odvisno od sladkosti banan odmerjajte sladkor. ½ cup bo povsem dovolj pri sladkih res zrelih bananah (sploh če boste dodali še kakšno čokolado), sicer pa dodajte kakšno žličko sladkorja več.
Sestavine (odmerjene kar z merilnimi žličkami):
2-3 zrele oljupljene banane (zmečkane v količini 1 ¼ - 1 ½ cups)
1/3 cup zmehčanega masla
½ vrečke pecilnega praška
½ vrečke vanilijevega sladkorja
½ cup sladkorja
1 veliko jajce
1 ½ cups moke
Po želji lahko dodate še na koščke narezano suho sadje, oreščke ali koščke čokolade.
Pripomočki:
Mešalnik
Priprava:
Pečico segrej na 180 stopinj in pripravi pekač za preko kruha.
V eni posodi stepi jajce, v drugi (večji ) pa z vilico zdrobi banane. Bananam nato dodaj zmehčano maslo, pecilni prašek in vanili sladkor, nato jajce in na koncu moko. Ko je masa gotova lahko po želji vmešaš še koščke suhega sadja, čokolade ali na koščke narezane oreščke.
Prenesi v pekač in peci na 175 stopinj celzija približno 50 minut.
Odstrani iz pečice in počakaj nekaj minut, da se ohladi v pekaču, nato pa prestavi na rešetko za hlajenje, da se ohladi do konca.
Najboljši je še rahlo topel z svežo hrustljavo skorjo.
Pa dober tek!