Oddelki

Proizvajalci

Hrustljavo zapečene mini bananine potičke

Objavljeno: 01-01-2018 16:15:31
Kategorije: Recepti

Ko si za praznike zaželimo malce drugačne potice...

Sestavine: 

1/2 cup masla = 115 g masla oziroma margarine

3/4 cup sladkorja = 150 g sladkorja

ščepec soli (1/4 čajne žličke (tsp))

1 zrela banana srednje velikosti

2 jajci

1 žlićka vanilije (mi smo jo enostavno nadomestili kar z vanilijevim sladkorjem)

1/4 cup mleka = 60 ml mleka

1 cup bele moke = 170 g moke

1/2 čajne žličke (tsp) pecilnega praška

1/2 čajne žličke (tsp) cimeta

sladkor v prahu za posip (po želji)

Pripomočki: 

silikonski pekač za peko potičk 

merilne žličke za lažje odmerjanje sestavin

Priprava: 

Kremasto zmešaj maslo/margarino, sol in sladkor.

V drugi posodi zmečkaj banano in jo zmešaj z jajci, ter nato mešanico dodaj mešanici masla.

Dodaj vanilijo in mleko in dobro premešaj.

V moko vmešaj pecilni prašek in cimet in ju nato dodaj postopoma vmešaj v mokre sestavine.

Vlij v pekač, rahlo potresi, da se poskusiš znebiti čimveč zračnih mehurčkov in peči na 180 stopinjah 20-24 minut. 

Pri uporabi silikonskega pekača bodi pozoren/na, da bodo potičke res dobro pečene.

Masa je res izjemno rahla in se v primeru, da potičke ne bodo zadosti pečene ne bo lepo odstranila iz pekača.

Za bolj enakomerno peko pekač postavi direktno na rešetko pečice in ne uporabljaj dodatnega pladnja.

Masa zadostuje za pripravo 3 silikonskih pekačev za potičke, torej za pripravo 18 mini potičk.

Sama sem za peko uporabila silikonski pekač Pavoni, za lažje odmerjanje sestavin pa merilne žličke. 

Ti je članek zanimiv? Deli ga dalje!

Dodaj komentar

 (z http://)