Ni izdelkov
Proizvajalci
Objavljeno:
01-01-2018 16:15:31
Kategorije:
Recepti
Ko si za praznike zaželimo malce drugačne potice...
1/2 cup masla = 115 g masla oziroma margarine
3/4 cup sladkorja = 150 g sladkorja
ščepec soli (1/4 čajne žličke (tsp))
1 zrela banana srednje velikosti
2 jajci
1 žlićka vanilije (mi smo jo enostavno nadomestili kar z vanilijevim sladkorjem)
1/4 cup mleka = 60 ml mleka
1 cup bele moke = 170 g moke
1/2 čajne žličke (tsp) pecilnega praška
1/2 čajne žličke (tsp) cimeta
sladkor v prahu za posip (po želji)
silikonski pekač za peko potičk
merilne žličke za lažje odmerjanje sestavin
Kremasto zmešaj maslo/margarino, sol in sladkor.
V drugi posodi zmečkaj banano in jo zmešaj z jajci, ter nato mešanico dodaj mešanici masla.
Dodaj vanilijo in mleko in dobro premešaj.
V moko vmešaj pecilni prašek in cimet in ju nato dodaj postopoma vmešaj v mokre sestavine.
Vlij v pekač, rahlo potresi, da se poskusiš znebiti čimveč zračnih mehurčkov in peči na 180 stopinjah 20-24 minut.
Pri uporabi silikonskega pekača bodi pozoren/na, da bodo potičke res dobro pečene.
Masa je res izjemno rahla in se v primeru, da potičke ne bodo zadosti pečene ne bo lepo odstranila iz pekača.
Za bolj enakomerno peko pekač postavi direktno na rešetko pečice in ne uporabljaj dodatnega pladnja.
Masa zadostuje za pripravo 3 silikonskih pekačev za potičke, torej za pripravo 18 mini potičk.
Sama sem za peko uporabila silikonski pekač Pavoni, za lažje odmerjanje sestavin pa merilne žličke.