Oddelki

Proizvajalci

Kolač z ribezom in goji jagodami

Objavljeno: 13-09-2016 15:06:24
Kategorije: Recepti

Sestavine: 

  • 6 jajc
  • 345 g moke
  • 45 g posušenih goji jagod in ribeza
  • 12 g pecilnega praška
  • 3 ščepci soli
  • 125 g zmehčanega masla
  • 150 g smetane sobne temperature
  • 270 g sladkorja
  • nastrgana lupina 1 pomaranče
  • sok ene pomaranče

Dekoracija: 

  • Sveže sadje: borovnice, maline, ribez, jagode... 
  • Listi mete

Pripomočki: Pavoni silikonski pekač Shape you Cake v obliki srca

Če bi želel/a kolač drugačne oblike, so na voljo tudi oblika medved/žaba, muca in ježek.

Priprava: 

  1. Nasekljane goji jagode in rdeč ribez namoči v pomarančnem soku.
  2. Zmešaj maslo in sladkor in postopoma dodajaj sladko smetano.
  3. Dodaj nastrgano lupino pomaranče, vmešaj in nato dodajaj jajca (postopoma eno jajce naenkrat)
  4. Moko presej s pecilnim praškom in nato dodaj sol, goji jagode in ribez.
  5. Zmešaj suhe sestavine z mokrimi.
  6. Mešanico zlij v pekač rahlo namazan z maslom.
  7. Peči na 175° 40 minut, nato zmanjšaj temperaturo na 170° in peci nadaljnih 20 minut.
  8. Odstrani iz pečice in po nekaj minutah zvrni iz pekača na rešetko in počakaj da se ohladi. 
  9. Po želji odreži dno, da ustvariš ravno linijo. 
  10. Zdekoriraj z metinimi listi in svežim sadjem.

Ti je članek zanimiv? Deli ga dalje!

Dodaj komentar

 (z http://)