Ni izdelkov
Proizvajalci
Objavljeno:
05-01-2017 17:58:40
Kategorije:
Recepti
SESTAVINE:
250 g moke
1 pecilni prašek
150 g sladkorja
1 vanili sladkor
1 jajce
8 žlic olja
1 mali navaden jogurt
40 g masla ali margarine
100-200 g svežih ali zmrznjenih borovnic
PRIPOMOČKI:
PRIPRAVA:
Moko zmešaj s pecilnim praškom in sladkor z vanili sladkorjem.
Stepi jajce in nato dodaj sladkor, olje, maslo in jogurt, potem pa še moko.
Čisto na koncu v maso vmešaj še borovnice.
Peči 20 minut na 180 stopinjah.
Ko so muffini pečeni jih še nekaj časa pusti v pekaču, potem pa jih do konca ohladi na rešetki za hlajenje.
Ko se muffini pečejo, borovnice izpustijo svoj sok in ustvarijo edinstven marmorni učinek, ki v kontrastu z belim testom izpade res lepo.
Pa dober tek!