Ni izdelkov
Objavljeno:
12-02-2017 12:32:51
Kategorije:
Recepti
60g masla
80g sladkorja
2 vrečki vanilijevega sladkorja
2 jajci
120g moke
1 žlička pecilnega praška
1 dcl mleka
1 žlica ruma
1 žlica kakava
1. Najprej ločimo beljake od rumenjakov.
2. Maslo zmiksamo s sladkorjem, da dobimo t.i. penasto zmes. Jaz sem morala miksati približno 5 minut na najvišji hitrosti.
3. Dodamo oba rumenjaka in miksamo še toliko, da se sestavine povežejo med seboj.
4. Moko zmešamo s pecilnim praškom.
5. Nato pričnemo v zmes počasi dodajati mleko in moko s pecilnim, na koncu pa dodamo še rum. Mešati začnemo na najnižji hitrosti, nato pa povečamo na srednjo.
6. Maso razdelimo na dva enaka dela in v en del primešamo žlico kakava.
7. Beljake stepemo v sneg, razdelimo na pol in nežno (na roko, ne z mešalnikom!) primešamo v obe masi.
8. Model malo premažemo z maslom, nato pa dodajamo masi izmenično v plasteh in pazimo, da se plasti ne pomešajo med seboj.
9. Pečemo okoli 25 minut na 180°C. Če so kolački pečeni preverimo z zobotrebcem - če na njem ne ostane nič mase, potem so pečeni.
10. Pečene ohladimo in odstranimo iz modela.
11. Okrasimo po želji. Lahko s stopljeno čokolado, limoninim sladkorjem, sladkorjem v prahu...
Recept je za MojMuffin.si pripravila Nina iz bloga Leaneen.com
.