Oddelki

Proizvajalci

Noro okusni bananini krofki

Objavljeno: 14-04-2020 18:50:44
Kategorije: Recepti

2 banani sta bili že malce prezreli in zahotelo se nam je krofov.

In tako je nastal recept za hitre in enostavne bananine krofe, ki so mimogrede noro okusni.

V planu so bili s prelivom iz čokolade, ampak so bili še topli direktno iz pladnja tako okusni, da smo jih pojedli še preden bi dočakali čokoladni preliv.

Pripomočki: 

pekač za peko krofov

dresirna vrečka (za lažje polnjenje krofov)

rešetka za hlajenje

merilne žličke za odmerjanje sestavin

Sestavine (odmerjene kar z merilnimi žličkami): 

1 1/2 cups moke

1 pecilni prašek

1/2 cup kokosovega olja (uporabite lahko tudi maslo)

1/2 cup sladkorja

1 jajce

1 vanilijev sladkor

2 zmečkani zreli banani

1 lonček pinjenca

bananini krofi

Priprava:

Pripravi pekač in prižgi pečico na 200 stopinj.

Najprej penasto umešaj jajce s sladkorjem, dodaj kokosovo olje oziroma maslo, banani, pinjenec in na koncu moko z vmešanim vanilijevim sladkorjem in pecilnim praškom.

Maso prenesi v dresirno vrečko, napolni pekač in ga postavi v pečico za 9 minut.

Pekač napolni zgolj do polovice ali še manj, da bodo krofi imeli dovolj prostora, da med peko narastejo in bodo obdržali pravo obliko.

Mi imamo v osnovi rajši "tanjše" krofe, saj pride preliv (če ga krofi dočakajo) bolj do izraza.

Med peko smo testirali in nekatere krofe zapekli bolj, druge manj in osebno so nam bili tisti malenkost bolj zapečeni (tako kot na sliki) bolj všeč.

Po končani peki pusti krofe nekaj minut v pekaču, potem pa jih skupaj s pekačem prevrni na rešetko za hlajenje, da se ohladijo do konca. Mi bomo iskreni, da smo jih pojedli skorajda iz pekača. Najbolj okusni so namreč še malce topli.

Mase je dovolj za okvirno 3 pekače za krofe.

Ti je članek zanimiv? Deli ga dalje!

Dodaj komentar

 (z http://)