Ni izdelkov
Proizvajalci
Objavljeno:
07-01-2018 21:51:31
Kategorije:
Recepti
panakota:
5 dl sladke smetane
1 dl mleka
75 g sladkorja
1 žlička vanilijevega ekstrakta (lahko ga nadomestite tudi z 1 vrečko vanilijevega sladkorja ali sredico 1 vanilijevega stroka)
1 vrečka želatine v lističih ali 1 mala vrečka želatine v prahu
preliv:
zmrznjena mešanica gozdnega sadja
nekaj žlic sladkorja (po okusu)
dodatna dekoracija:
zmleti lešniki
modelček za panakoto v obliki srca
za izdelavo mini panakot so primerni tudi vsi ti modelčki - MODELČKI ZA PANACOTO
Želatino namoči v vodi da nabrekne.
Pri želatini v lističih količina vode ni pomembna, saj boš vodo na koncu iztisnil/a, pri želatini v prahu pa bo dovolj dobra žlica vode.
Medtem v posodi zmešaj sladko smetano, mleko, sladkor in vanilijev ekstrakt in segrevaj na srednji temperaturi dokler se sladkor ne raztopi. Ko se sladkor raztopi dodaj dobro ožeto želatino v prim(eru da uporabljaš želatino v listih) oziroma nabreklo želatino v kolikor uporabljaš želatino v prahu. Mešaj naprej na srednjem ognju dokler se želatina povsem ne raztopi.
Še toplo mešanico vlij v silikonski modelček in postavi na hladno vsaj za nekaj ur, da se dobro ohladi (optimalno čez noč).
Sama sem modelčke pred uporabo rahlo namastila z oljem, da je bilo odstranjevanje iz modelčkov še lažje.
Priprava preliva:
mešanico sadja skupaj z 2 žlicama sladkorja pokuhaj in nato zmiksaj s paličnim mešalnikom, da nastane gladka zmes.
Sama sem uporabila zgolj 2 žlici sladkorja, saj mi je bilo po okusu dovolj, lahko pa sladkaš tudi bolj, če ste pri hiši bolj sladkosnedi.