Oddelki

Proizvajalci

Pocukrano srce

Objavljeno: 23-01-2018 21:26:30
Kategorije: Recepti

Male sladke tortice v obliki srca.

Pripomočki: 

velik pekač za peko biskvita - klasičen veliki pekač v velikosti pečice

papir za peko ali silikonska podloga 

modelčki za izrezovanje biskvitkov v obliki srca - sama sem uporabila drugi največji modelček iz  tega kompleta. 

Sestavine za biskvit: 

85 g čokolade v prahu

50 ml vrele vode

115 g zmehčanega masla

350 g sladkorja

2 jajci

100 g navadne bele moke

100 g polnozrnate moke

1 čajna žlička pecilnega praška

Pekač zaščitite s papirjem za peko in pečico ogrejte na 180 stopinj.

Čokolado v prahu zmešajte z vrelo vodo, da dobite čokoladno pasto.

Maslo in sladkor zmešajte, da dobite rahlo zmes. Postopoma dodajte jajci in nato moko s pecilnim praškom in na koncu še čokoladno pasto.

Ker sem sama želela bolj čvrst biskvit, ki bo enostavnejši za rezanje in bo bolj držal obliko moke pred dodajanjem mokrim sestavinam nisem presejala. Z namenom večje čvrstosti je v biskvitu tudi več sladkorja in polnozrnata moka, da bo masa bolj kompaktna in ne preveč puhasta.

Zmes prelij v pekač, enakomerno pogladi površino in peci približno 20 minut. 

Po končani peki biskvit ohladi in kasneje iz ohlajenega izreži srčke z modelčkom za piškote.

Sestavine za kremo: 

5 dl mleka

1 vanilijev puding - prah

4 žlice sladkorja

4 žlice vode

250 g margarine

4 žlice sladkorja v prahu

Priprava kreme: 

Prašek za vanilijev puding zmešaj skupaj z sladkorjem in vodo in vmešaj v vrelo mleko ter zakuhaj puding kot ponavadi.

V drugi posodi  zmešaj margarino z sladkorjem v prahu in nato vmešaj v kuhan puding, ko se ta ohladi.

Dodatne sestavine: 

na majhne koščke narezana banana

obarvan sladkor za dekoracijo 

Ko so srčki izrezani in pudingova krema pripravljena, prični z okraševanjem. Vzemi osnovni srček, nanesi kremo, na sredino dodaj sadje po želji (sama sem dodala na majhne koščke narezane banane), prekrila z dodatno tanko plastjo kreme in nato pokrila z drugim srčkom, ponovno premazala s kremo in na koncu posula z obarvanim sladkorjem.

Mase je dovolj za 6 mini tortic, iz preostankov mase, pa sem sama naredila še sladice v kozarčku. 

Manjše koščke biskvita sem položila v kozarec, dodala kremo, plast biskvita, kremo in na koncu drobljenec iz biskvita. Iz ostankov je tako nastalo še 8 kozarčkov. 

Pa dober tek in uspešno peko!

Ti je članek zanimiv? Deli ga dalje!

Dodaj komentar

 (z http://)