Oddelki

Proizvajalci

Raffaello pralineji

Objavljeno: 31-01-2017 17:19:55
Kategorije: Recepti

Si se že kdaj lotil/a priprave domačih pralin?

Priprava je zelo enostavna, s kombiniranjem svojih najljubših okusov pa lahko ustvariš prav posebne praline.

Tukaj te čaka recept za enostavne Raffaello praline z Linolado. 

Recept je za nas pripravila Urška iz bloga Gurmanije kar tako.

Za 14 pralin (ki ravno napolnijo 1 modelček za praline) potrebujemo: 

Sestavine: 

200 g bele čokolade

Lonček Linolade z okusom kokosa

14 (blanširanih) mandljev - po želji

Pripomočki: model za izdelavo pralin

Priprava: 

Čokolado nalomimo v posodo, ki jo imamo nad vročo vodo. Počakamo, da se prične topiti, nato premešamo. Priporočam, da raztapljate manjšo količino čokolade. Ko se čokolada začne topiti, odstranimo posodo s čokolado in počakamo nekaj trenutkov. Vročina posodo bo namreč sama topila čokolado. Premešamo in če so še prisotni večji koščki čokolade, po potrebi damo posodo za nekaj trenutkov nazaj nad vročo kopel. Najbolj optimalna temperatura za obdelavo čokolade je namreč pod 30 °C. Tako se bo čokolada lepo svetila, prav tako bo obdržala svojo prožnost in ne bo razpokala. Še posebej občutljiva je bela čokolada, ki se še hitreje pregreje in sesiri oz. postane grudasta.

Ko je naša čokolada pripravljena, se lotimo priprave pralinejev. 

Raztopljeno belo čokolado nalijemo v model ter počakamo nekaj minut. Nato odvečno čokolado odlijemo, tako da model obrnemo na glavo in rahlo potresemo. Da preprečimo kasnejše nastajanje luknjic (zaradi zračnih mehurčkov), model rahlo tresemo, tako dolgo, dokler nam vsi morebitni mehurčki ne popokajo. Nato z lopatico očistimo model (tako da je čokolada le v modelčkih). 

Damo za nekaj minut v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Modelčke nato napolnimo s kremo, po želji potisnemo v vsak srček po en blanširan mandelj. Nato s preostankom čokolade prelijemo model, ter tako naredimo dno naših pralinejev. Ponovo damo na hladno, da se čokolada strdi. 

​Če boste dali model v zamrzovalnik, pazite da nanj ne pozabite, saj ne želimo, da nam krema v notranjosti zamrzne. Tako pripravljene praline zelo enostavno odstranite iz modela (model je namreč zelo prožen in se enostavno obrne). Pralineje prijemajte s papirjem ali folijo, saj ne želimo, da se nam poznajo prstni odtisi.

Pa dober tek :) !

Ti je članek zanimiv? Deli ga dalje!

Dodaj komentar

 (z http://)