Oddelki

Proizvajalci

Torta za Katjo

Objavljeno: 01-02-2018 17:51:07
Kategorije: Recepti

Tale tortica je nastala za rojstni dan moje prijateljice Katje.

Vedela sem, da so ji ljubše sadne torte, vedela sem tudi, da pri Viki Kremi vedno izbere belo kremo, tako da sem vedela, da bo sadna torta z belo čokolado dobra izbira.

Ker sem preizkušala nov recept in pozabila pravočasno iti v trgovino, se mi je malce zalomilo pri količini kreme in sem potem kombinirala še z drugo kremo, ki se za dekoracijo ni obnesla najboljše, je pa bila vseeno okusna in bo prišla prav pri kakšnem drugem receptu.

Tukaj sem količine kreme podvojila, tako da bo kreme ravno prav tako za polnjenje med plastmi biskvita, kot tudi za premazovanje in dekoracijo torte.

 

Sestavine za biskvit:

200 g stopljenega masla

225 g moke

1 žlička pecilnega praška

4 velika jajca

325 g rjavega sladkorja

1 žlička vanilijeve arome

 

Pecilni prašek zmešamo z moko,

V posodo ubijemo jajca, dodamo sladkor in stepamo, dokler ne dobimo svetle, goste in penaste mase.

Prilijemo ohlajeno stopljeno maslo in vanilijevo aromo in ponovno stepemo.

Na koncu na maso presejemo moko s pecilnim praškom in previdno vmešamo v maso.

Pečemo v pečici na 180 stopinj približno 25 minut.

Sama sem bisvit pekla v Wilton Easy Layers pekaču, kjer se peče vsak sloj torte posebej. V osnovi sem si zaželela »naked torte«, pa sem potem zaradi druge kreme morala načrte spremeniti. Easy Layers pekač je super, ker se vsaka plast torte speče posebej, tako da so plasti res enakomerne, izognemo se tudi rezanju in drobtinicam, ki pri tem rezanju nastanejo. Pekla sem v pekačih premera 20,3 cm in tako spekla vsako plast testa posebej. Ker sem pekače razporedila na 2 rešetki v pečici, sem pekla na ventilaciji in na 160 stopinj, pekla pa sem tudi precej manj časa, kot bi bilo sicer predvideno.

Po peki sem biskvite nekaj minut pustila v pekačih, potem pa sem jih prenesla na rešetko, da se ohladijo do konca.

 

Sestavine za kremo:

200 g bele čokolade

500 ml sladke smetane

500 g grškega jogurta

2 x kremfix

 

Belo čokolado sem nalomila na koščke, jo prelila s sladko smetano in v vodni kopeli segrevala toliko časa, da se je čokolada stopila. Grela sem počasi in na nizki temperaturi, ves čas sem tudi mešala.

Kremo sem potem pustila, da se je dobro ohladila in ohlajeno stepala, dokler ni nastala čvrsta smetana. Dodala sem kremfix in na koncu še 2 220 gramska grška jogurta.

 

Ohlajene biskvite sem napojila z mlekom z dodatkom vanilijevega arome, premazala s plastjo kreme, naložila drobne koščke sadja, ponovno plast kreme in prekrila z drugim slojem.

Na koncu sem torto v celoti še obmazala z skremo in zdekorirala z uporabljenim sadjem.

Sama sem za vsako plast torte uporabila drugo sadje – prvo plast sem obložila z bananami, drugo z jagodami in tretjo z borovnicami.

 

Končni rezultat je bila izredno sočna, lahka, sveža in ravnoprav sladka tortica, ki jo bom sigurno spekla še večkrat.

Uspešno peko in dober tek!

 

Ti je članek zanimiv? Deli ga dalje!

Dodaj komentar

 (z http://)