Ni izdelkov
Proizvajalci
Objavljeno:
23-01-2018 22:22:57
Kategorije:
Recepti
Alarmantno mamljivi...
Ne moreš jih spregledati in ne moreš se jim upreti, da ne bi pojedel vsaj enega...
Valentinovi krofi iz pečice z sočnim barvitim prelivom.
pekač za krofe - srednji ali veliki
vrečka za dekoriranje za lažje prenašanje mase v pekač
300 g moke
75 g temnega kakava
1 žlička pecilnega praška
ščepec soli
75 g masla
300 g sladkorja
2 jajci
2 žlički vanilijeve arome
240 ml maslenega mleka / pinjenca / buttermilka
dekoracija:
bela ali temna čokolada
malo sladke smetane za stepanje
Čokolado nad vodno kopeljo stopiš skupaj z malo sladke smetane, dodaš barvilo za živila in z nastalo maso okrasiš krofe.
Preden se čokolada utrdi, posuješ še s posipom in krofki so končani.
Pečico segrejemo na 165 stopinj.
V prvi posodi zmešamo moko, kakav, pecilni in sol.
V drugi posodi stepamo maslo in sladkor in stepamo tako dolgo, da nastane penasta zmes.
Dodamo najprej eno in nato še eno jajce in nato še vanilijevo aromo.
Postrgamo vso maso iz stranic posode in mešamo na maksimalni hitrosti 2-3 minute.
Nato upočasnimo hitrost mešanja in dodamo 1/3 suhih sestavin in 1/2 pinjenca. Vmešamo in nato ponovno dodamo 1/3 suhih sestavin in 1/2 pinjenca. Vmešamo in na koncu dodamo še zadnjo tretjino suhih sestavin.
Pekač napolnimo skoraj do konca in nato pečemo 8-10 minut.
Krofki so ravno prav pečeni takrat, ko se ob rahlem potisku hitro vrnejo nazaj v prvotno stanje (masa se izboči nazaj).
Ohlajene krofke pomoči v stopljeno belo ali temno čokolado in posuj z posipom po želji.
Če želiš bolj intenzivno dekoracijo, kot je na sliki, v stopljeno belo čokolado dodaj malenkost rdeče barve za živila (dobiš jo lahko tukaj) in nato posuj z kakšnim posebnim valentinovim posipom, kot so recimo sladkorčki v obliki ustnic.